COX TANDZORG GEEFT U WEER ZELFVERTROUWEN

PROTHETISCHE TANDHEELKUNDE

MONDCHIRURGIE

Tandartsen Eric Wilderom en Jules Cox hebben na hun tandartsenopleiding, bij Kaakchirurgen in diverse ziekenhuizen veel ervaring opgedaan. Vanuit deze twee werelden bieden wij optimale zorg aan die zich kenmerkt door deskundigheid, moderne technieken en veel persoonlijke aandacht.

IMPlANTATEN - KRONEN

Tandprothetist en klinisch tandtechnicus Okke kamps is gespecialiseerd in het vervaardigen van kunstgebitten, met of zonder implantaten.  In een aantal stappen wordt het kunstgebit vervaardigd. Samen met u wordt de tandkleur, opstelling, en tandvorm bepaald. Deze wordt hierna in uw mond gepast. Pas wanneer u hierover volledig tevreden bent wordt het uiteindelijke kunstgebit afgemaakt.

IMPlANTATEN - KLIKGEBIT

Veel mensen ondervinden problemen bij het dragen van en functioneren met hun kunstgebit. Door implantaten te plaatsen met daarop een drukknop- of ander kliksysteem is dit veelal verleden tijd. Het klikgebit is een zeer beproefde oplossing voor prothesedragers, waarbij het muurvast klikt en het tandvlees ontlast. Hierdoor zijn houvast- en daardoor optredende problemen met eten en spreken opgelost.  De behandeling kan door ons worden aangevraagd bij uw zorgverzekeraar, en op een kleine wettelijke eigen bijdrage na volledig worden vergoed.

 

Wij zijn gespecialiseerd in het vervangen of aanvullen van tanden en kiezen door middel van implantaat gedragen kronen en bruggen

 

Tegenwoordig is het niet meer de vraag of een implantaat vastgroeit. Wij kunnen er een natuurlijk ogende tand of kies van maken, waarbij ook de tandvlees contour op een natuurlijke esthetische wijze wordt hersteld of gehandhaafd.

 

ESTHETISCHE TANDHEELKUNDE

COX COSMETHISCH

Esthetische tandheelkunde wordt ook wel cosmetische tandheelkunde genoemd en omvat de tandheelkunde waarin het uiterlijk van het gebit met tandheelkundige hulpmiddelen verfraaid wordt.

 

Behandelingen in het kader van de esthetische tandheelkunde zijn:

 

  • het verhelpen van verkleuringen
  • het aanplakken van ontbrekende delen aan een tand
  • het veranderen van de vorm van een tand
  • het dichtmaken van spleten tussen de tanden
  • het optisch corrigeren van gedrongen tandstand

 

 

Tandarts-implantoloog Jules Cox heeft ook zich gespecialiseerd in de cosmetische verfraaiing van het gezicht. Deze simpele ingrepen, zoals het verminderen van lachrimpels, kraaienpootjes, hangende mondhoeken of het opvullen van ingevallen wangen, hebben vaak een enorm effect. En net als bij de cosmetische tandheelkunde zijn het vaak de verfijnde onzichtbare aanpassingen die het verschil maken.

 

Ook behandelen wij de kaakspieren ter voorkoming van tandenknarsen en kaakklemmen en een zogenaamde “hoge” lachlijn waarbij veel tandvlees zichtbaar is.

Tandartsen zijn als geen ander bekend met onze gelaatsspieren en het geven van pijnloze injecties. Dit is hun dagelijks werk.

ENDODONTOLOGIE

MONDHYGIENE

Als een zenuw van een tand of kies ontstoken is, moet een wortelkanaalbehandeling worden uitgevoerd om pijn en verdere infecties te voorkomen. Tandarts Eric Wilderom heeft zich toegelegd op de specialistische endodontologie.  In de praktijk is speciale apparatuur aanwezig zoals een operatiemicroscoop, elektronische lengtebepaling en warme vultechnieken.

Een goede gebitsverzorging is nodig om problemen te voorkomen.  Door verschillende oorzaken kan tandvlees ontstoken raken en, indien langdurig onopgemerkt, kan het tanddragende kaakbot worden aangetast. Een professionele reiniging  door mondzorgkundige Nicoline Wilderom kan erger voorkomen en uw gebit weer gezond en fraai maken. Ook wordt u geleerd het op de juiste wijze te verzorgen.

BIJ COX ZIT AAN ELKE TAND

EEN MENS !

 0481 - 461736

balie@coxtandzorg.nl

Contact

Vestiging

Openingstijden

Cuperstraat 3

6681 AR Bemmel

Maandag t/m Vrijdag

8.30 - 16.30

Tijdens de pauze is er voor spoedgevallen altijd een tandarts aanwezig

pauze

12.15 - 13.00

Kwaliteitswaarborg

Coxtandzorg levert haar diensten met diverse duurzaamheids certificaten en met kwaliteitswaarborging

Praktijkregels

Belangrijk

News